Kolla in!

En bomberjacka har blivit ett måste i varje garderob denna hösten och kolla in färgen på jackan som Kenza har på sig, så snygg ju!
Den mörkblåa är en stor favorit hos mig då jag älskar mörkblått men finns så många färger på jackorna så jag vet bestämt att du kommer hitta din favoritfärg bland dem! En ny väska till hösten är ett måste för många och även mig. Om jag inte hade varit student så hade väskan fått komma till mig men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
 
SNO STILEN FRÅN KENZA
 
Bomberjacka | Jeans | Väska | Sneakers
 
Sponsrat inlägg


Äntligen fredag

Äntligen fredag och passade på att handla hem lite fredagsmys efter praktiken.
 
Denna veckan har gått riktigt fort men ändå känns den som ungefär tre veckor istället för en, för jag har hunnit med så otroligt mycket. Har hållt lektioner varje dag denna veckan och det går även med en förkylning även om högläsning inte är att rekomendera när man är täppt i näsan. Nu är även allt material klart till måndagen och tisdagens lektioner, på tisdag kommer högskolan och studerar oss samt så blir det ett reflektionssamtal efteråt. Mer nervös över reflektionen än lektionen faktiskt. Satt och pratade med min handledare idag en stund och hon tyckte jag mognad i min rol som lärare, att jag tar åt mig mer och klarar av de mesta nu. Även om man känner sig osäker i mellan åt och lite tjatig ibland så utvecklas man något enormt under dessa vfu veckor. Önskar vi hade mer denna höst bara.
 
Annars så blir det en lugn helg, ska försöka bli frisk från min förkylning så jag är redo att träna nästa vecka igen. I morn är min "heliga dag" vilket innebär att jag INTE får plugga. På söndag ska jag sitta med lite uppgifter samt börja med min examinationsuppgift som ska vara klar den 7 oktober. Hej relfektion på 6 sidor. Men det fixar jag allt.
 
Nu blir att jaga den där flugan som surrar runt om kring mig så jag blir helt tokig och sen lite mat.
 
Ha en bra helg!!
 
 

Första dagen på VFU:n

Första dagen på VFU:n gjord och det känns riktigt bra, känner att jag har mognat/växt i min roll som lärare med. Visst finns det stunder där tålamodet pressas men bara att andas och ta det lugnt. Höll en av mina lektioner idag och vi fortsatte jobba med cirkeln. I morgon blir det kvadraten + att jag ska gå igenom veckans siffra. Jag får passa på så mycket som möjligt att hålla i lektionerna och jag älskar det. Allt material jag gjort nu till geometrin kommer jag troligtvis använda mig av när jag bli lärare. Perfekta tillfället att testa om det fungerar på eleverna och om de lär sig av det. Eftersom vi läser Bedömning och Didaktik just nu står självklart bedömningen som fokus denna vfu period. Så nästa vecka ska jag testa dem och se vad de kan med lite muntliga frågor, hörövningar och en självutvärdering. Det ska bli spännande.
 
Efter praktiken blev det hem en snabbis innan löpträningen, hon filmade mig när jag sprang och hjälp vad jag vevar med min ena arm när jag ökar farten. Så de ska vi träna bort samt att jag lägger vikten på utsidan av foten och inte hela fiten vilekt gör att jag vinklar in knät. Sen ska jag ha mer tempo fast med små steg istället för att ta långa kliv så jag sätter ner foten rätt. Helt otroligt vad de kan se mycket av att bara se och filma och sen utvärdera det (nästan som vfu där man ska filma sig själv med och utvärdera). Så nu ska jag sakta börja springa mer och mer för varje vecka och så hoppas vi på att fötterna håller.
 
Nu har jag precis lagat mat, diskat och fixat klart allt inför morgondagens lektioner. Bara duscha som fattas och sen blir det kvällen.
 
Hoppas ni haft en riktigt bra måndag!
 
På tåget hem igår kväll.