Ledighet

Ska snart cykla till skolan och gå på ett möte. Det kan bli intressant tror jag och efter det blir det handling på Ica.

Idag har jag tagit det lugnt och jag tror inte att en sådan här ledig vecka någonsin kommer uppstå igen under resten av utbildningen. Så jag njuter att vara ledig och bara andas och slappa av. 

Annars så går tankarna kring den där engelska grammatiken och ja jag tycker det är svårt och har alltid tyckt det med. Men bara att ta och lära sig allt o alla regler som finns. Godkänd i kursen ska jag bara bli liksom!

Jag och Anders har hittat en by serie som vi är helt fast i, Last man on earth. Andra säsongen går på tv nu men vi kör första och den är så bra!! En väldig rolig serie kan man säga.

Nu måste jag göra i ordning mig. Ha de!!

Sofias tårta från i lördags!!

Hemma i Påsk

Hemma i Halmstad efter att ha varit hemma i Trollhättan under påsk. Det har varit väldigt trevligt att vara hemma och inte göra något, slippa laga mat och diska och ha sig. I fredags gick jag ut och åt med Malin och det var mycket trevligt, vi pratade hela kvällen lång och som ja har saknat henne. I lördags fyllde Sofia år (GRATTIS IGEN) och hon hade bakat en riktigt god (enorm) tårta. Vi var även och hälsade på morfar på dagen och det var underbart att träffa honom. På söndagen var det dags för Anders systers barns namngivelse och det var trevligt, mycket mat blev det och vi rullade hem.
 
Igår fick jag veta att veckans lektioner är inställda pga att vår engelska lärare har råkat ut för influensan. Ja där fick man ett påsklov helt plötsligt. Jag tackar inte nej precis även om jag idag har suttit med engelska boken, pluggat grammatik. Inte det roligaste och lättaste men detta ska gå och då måste jag plugga.
 
Jag har även brottats med busken utanför köksfönstrena idag då jag tvättade alla fönster men just det ena köksfönstret går inte att vända pga en JÄ..A TAGGBUSKE!!! Så jag fick gå ut i busken och tvätta fönstrena från utsidan, kan säga att min rumpa inte tyckte om detta alls!! Men alla fönstrena blev rena utan de som är på ballkongen, för jag orkade inte ta dem idag. Det får bli en annan dag tänkte jag.
 
Nu ska jag återvända till min grammatikbok...
 
 

sista dagen på vfu

Idag var det sista dagen på vfu för den här gången. Kan inte riktigt tro att det redan gått tre veckor och det påpekade eleverna med när läraren sa att det var min sista dag, "Va? har de redan gått tre veckor!!!" Ja tydligen har det gjort det, jag skulle gärna vilja vara kvar då jag lär mig så mycket mer ute på vfu än i skolan. Men men om tre år så kan jag gå ut på heltid och om jag längtar.
 
Alla uppgifter är även klara från vfu och det känns riktigt skönt. Skrev ut alla i skolan efter jag slutat och det känns både konstigt och en så skön lättnad att slippa sitta uppe sena kvällar för att planera och skriva reflektioner efter reflektioner. Nu är det bara slutuppgiftern i svenskan som ska göras klart men det fixar jag och Nathalie på söndag. Vi ska nämligen göra en projektfilm denna gång angående att vi ska förena barn och skolans textvärdar. Det är väldigt intressant och har varit skönt att slippa skriva en uppsats om det. Lite skönt med varation.
 
Nästa vecka är det sista veckan på svenskan och sen efter påsk börjar engelskan. Jag längtar lite granna faktiskt även om de förta veckorna bara är grammatik, uttal och allt sådant. Så de ska bli spännande.
 
Ikväll blir det tacos ocg mys framför tv. Slappna av det är det jag ska göra!