Tenta plugg + nya skumtomtar

Denna veckan har varit fylld av tenta skrivande, seminarium, grupparbete och redovisning. Såklart även annat också men mest det. Idag har jag skrivit på min tenta nästan hela dagen och är nästan klar. Så på söndag kör jag sista biten och blir klar. 

I morgon är det lördag och min heliga dag varje vecka. Inget plugg alls på hela dagen och det är så skönt kan jag säga. Så i morgon åker vi till Liseberg och firar halloween. Det ska bli riktigt roligt och spännande att se vad de gjort och hur läskigt det är! Hoppas på inga clowner bara!

Nu blir de filmmys med älsklingen.

Vanliga skumtomtar och de nya för i år med clementin smak. Och enligt experten (jag) är de vanliga sååååååå mycket bättre!


Min hemstad är i chock

När man fick ett sms av Anders i torsdags förmiddag att det skett en man med svärd skadat flera i en skola i Trollhättan. Min hemstad! Jag fryste till is och ville bara gå in på Aftonbladet och läsa vad som hänt! Var är Sverige påväg?! Vad är det som händer?! 

Tror ingen i Sverige har missat detta och i lilla Trollhättan. Min hemstad där jag växte upp och har familj och vänner. Är så hemskt och svårt att förstå. Hur kan man göra något sådant. Det förstår inte jag. Visst man kanske inte tycker om alla människor men man kan hålla det inom sig och inte gå och mörda en elev och en elevassistent och skada två till. Det förstår jag inte. Varför? Alla människor är lika mycket värda oavsett hudfärg, från vilket land man kommer ifrån eller om man är tjock eller smal.

Satt hela eftermiddagen och följde allt som händer och alla presskonferenser. Sen på fredagen fick vi i skolan ta upp det med eleverna då de var helt skakade över vad sol hänt. Helt ofattbart och hur ska man som lärare hantera detta!? Det pratade vi mycket om, vi vfu studenter.

Den 22 oktober kommer bli en dag man kommer minnas. 

Helgen som gått

Ännu en helg har gått och vi har fått besök av mina föräldrar vilket har varit riktigt trevligt. Vi har hunnit med några långpromenader i stan, sett Tylösand och Östra stranden och även småbåtshamnen. God mat har vi också ätit och den har jag och Anders stått för här hemma, alltid trevligt att laga mat när man får besök även om man vill visa några bra restauragner här så får man ta det nästa gång. Soligt väder hade vi igår med och det var ritkigt skönt.
 
När föräldrarna styrt bilen mot ullared på söndagen sjönk vi ner i soffan och blev kvar där hela kvällen. Riktigt gött var det faktistk även om solen lös utanför fönstret så orkade vi inte gå ut.
 
Idag är det sista veckan på VFUn för denan höst, känns lite tråkigt att det redan är slut snart. Men först ska jag hålla min lilla lektion för några elever! I engelska till och med, men det ska nog gå alldeles jätte bra tror jag. Sen har vi en hemtenta som ska in nästa tisdag, en större tenta som ska in veckan efter det så just nu är det mycket att göra i skolan. Men sen börjar nästa kurs, lagom till min födelsedag.
 
Gårdagens frukost - nybakat bröd från bageriet ett kvarter bort. Lite lyx att bo så nära ett bageri tycker jag.