ändrade planer igen

Ändade planer igen, när man vart som lyckligast och mest förväntansfull kom det där mailet som jag inte trodde skulle komma. Jag fick panik och ringde hem med gråten i halsen, det skulle inte bli någon utbildning till hösten. Av åtta som blev antagna var det bara 4 som tackade ja, så skolan bestämde att det inte skulle bli någon utbildning. Nu känns det som att man inte kom in på fotona utan att vi var nog bara åtta som sökte utbildningen. Vilket känns rätt tråkigt det med men ännu tråkigare att det inte blir någon utbildning då jag såg fram emot den riktigt mycket och det var en av mina drömutbildningar. Jag var riktigt arg, ledsen, frustrerad när jag fick reda på det och nu har det gått kanske en vecka sen jag fick veta det och har accepterat som det är. Livet går vidare även om det är surt, men har en 4 årig lärarutbildning framför mig på högskolan i Halsmtad (om jag kommer in, svar om en vecka).
 
Så nu byttes vandrarkängor och sovsäck mot dator och överstryknigspennor på inköpslistan istället. Jag tror det kommer bli jätte bra, jag känner mig redo för högskolan men är samtigt nervös över hur alla uppsatser ska gå. Då jag inte hade det lättaste i gymnasiet när de skulle skrivas, svårt för det helt enkelt. Men nu ska det gå och varje kurs är ett mål inom ett stort mål och inom varje kurs finns det små mål med. Jag ska klara detta helt enkelt.

Jag och Anders har lite planer på vår lägenhet med, lite nytt golv och så ska hallen målas (han gillade den färgen som jag hittat, hurra). Vi var på ikea igår och en spegel samt ett skoskåp till hallen köptes + lite mer såklart. Kommer bli riktigt bra när vi får lite färg i hallen, golvet bytt och en ny hatthylla (den vi har nu är från stenåldern känns det som). Sen ska en hylla in i köket med + att jag ska orna upp i min garderob så jag kan ta med mig mer kläder till hösten. Jag gillar våran lägenhet, den är liten och mysig. Perfekt för oss två även om jag hade velat haft en två egentligen så är den väldigt bra ändå.
 
Idag åkte Anders upp till Stockholm för att gå högvakt, så får ha lägenheten för mig själv till nästa vecka någon gång. Ska bli en tripp hem för att sen få sällskap ner av syster som ska stanna och göra Halmstad nästa vecka. Kommer bli så roligt och vädret ser ut att bli riktigt varmt och skönt med nu till helgen.
 
Ett litet rådjurskid som vi hittade i ett dike på midsommar. Så litet och så gulligt!!!

Kladdig kladdkaka

Vi är tillbaka i Halmstad sen i söndags och i måndags tåg jag tåget till Falkenberg och sen bussen till Ullared där jag mötte upp familjen. Blev en tur på Gekås där det blev rätt mycket, jag förstår inte hur det alltid händer men lyckas alltid köpa mer än vad som står på listan. Men nöjd över mina köp ändå.

Igår och idag har jag inte gjort något precis, tagit det lugnt och idag bakade jag lite kladdkakemuffins och en alldeles perfekt kladdkaka. Glassen smälte perfekt och kladdkakan var riktigt kladdig som den ska vara.

Annars väntar jag på jobb, det jobbiga att vara vikarie på sommaren då det knappt finns några jobb. Men en bokad dag nästa vecka, känns riktigt bra och längtar att jobba igen.

Suttit och kollat på frilufsutrustning idag med, vad ska man köpa nytt inför hösten. Så mycket man skulle vilja ha och ibland önskar man att man hade en massa pengar. Så man kunde köpa det man ville utan att behöva räkna och fundera vad allt kommer kosta. Men har en del hemma som tur är med.

Hoppas ni har haft en riktigt bra onsdag och nu får ha en fortsatt trevlig dag med!listan kan göras lång

Har suttit och funderat på CSN hela förmiddagen, hur mycket lån man ska behöva ta och räknat fram och tillbaka. Är inte så mycket smartare nu som jag var när jag började för tre timmar sen. Ska prata med syrran i helgen och sen ska jag låta det vara ett tag för att sedan ta upp det igen lite längre fram.
 
Men är helt galet, att jag ska få börja på den utbildningen jag drömt om att få gå. Det känns helt underabart, lite läskigt på samma sätt men jag längtar tills den börjar. Den känslan att längta till skolan har jag inte haft på många många år. Men detta är något jag brinner för, något jag älska att göra och den chansen, att åka runt i norska fjällen, paddla kajak, klättra, fotografera allt detta det slår allt. Att inte vara instängd i en skola varje vecka utan faktiskt ha lektioner ute i fält, på en berghäll eller i en skogsdunge är helt okej faktiskt, mer än okej, helt underbart.
 
Men även om det är två månader kvar typ så kommer denna tiden gå så sjukt fort, så lika bra att sätta igång nu med allt som måste fixat, csn, köpa in lite ny fotoutrustning, måste till banken, vårdcentralen... listan kan göras lång och den ska göras men sen ska jag även ha semseter i sommar med Anders. Vi ska iväg på lite minisemestrar och jag ser fram emot dem väldigt mycket.
 
Nu blir det lunch och sen kanske en långpromenad, har blivit tjock i halsen och det vill inte riktigt försvinna så får ta det lite lugnare dessa dagar.
 
Värmen kommer och går med, solen har gömt sig bakom ett stort grått täcke idag och jag längtar till den riktiga sommaren är här, när man kan gå i shorts!