Helgen!!

Igår kväll gick ja o Ebba ner till Sannas stuga - 300 meter från stallet, tur att Ebba hade lampa på mobilen annars hade vi väl ramlat ner i något hål eller nåt. Hos Sanna åt vi korv o pommes, mkt gott och sedan åt vi efterrätt, en bakelse som jag o Sanna hade köpt på Maxi tidigare på dagen. Sen såg vi Sherlock Holmes och den var bra men lite svår att fatta ibland men Ebba förklarade ibland också. Sen när filmen var slut gikc vi tillbaka upp till huset i värsta mörkret, tur att vi hade lamporna på mobilerna asså för vi skrämde upp varandra ibland asså, Ingen ville gå sist när vi kom till huset o båda ville vara först in genom dörren. De var en trevlig kväll och Ebba e en stört skön tjej.

Idag har ja sovit eller vaknade när alla andra gick upp o de va vär vid sju. Somnade som tur var om och gick upp vid nio sedan. Idag var det klubbhoppning så ja skulle ut o titta på de hade ja tänkt mig. Så ja gjorde mig snabbt klar och gick sedan ut. Roligt att se de som var med att hoppa och det var en som ramlade av, sista hästen ut i sista kategorin. Men hon klarade sig allt bra, hon hade lite ont i lillfingret men hoppade upp o hoppade de två sista hindrena igen.

Sen har ja suttit här inne vid datorn, såg filmen Juno för en stund sedan. Den var riktigt bra och rekomenderar den verkligen. Den gick på fyran förra lördagen men då såg ja den inte.

Ikväll blir de väl tv om ja hittar något, mat vet ja inte än. Orkar inte laga ihop något egetligen men är väl så illa tvungen kanske.

I morgon blir det till att vila och dricka mycket, har nämligen fått ont i halsen. Vill inte bli sjuk, vill verkligen inte bli sjuk. De e så tråkigt och jag måste ju jobba liksom. Ne så i morgon blir det till att vila och så.

Känner även att ja spinger på toaletten hela tiden, som om ja dricker exsagt hela tiden..

Nu sitter man o pratar med mamma i telefon.

Ska nog försöka avrunda här nu, har suttit här vid detta inlägg i säkret 30 minuter nu.

Kram kram

Bild på stallet och bakom finns ridhuset.

Första julklappen köpt!

Idag jobbade jag bara till halv tolv, sen bytte jag snabbt om och sen drog jag o Sanna vidare till Västerås för att shoppa lite. Jag köpte först ett par vantar på Team Sportia, halvt fodrade så de blir perfekta när ja åker hem sen vid min födelsedag.
Sen gick vi in på Maxi för att handla lite käk till kvällen och så hittade jag två julklappar, en till -------- och en till -------. Så nu hoppas ja på att inte de där hemma hittar de sakerna o önskar sig dem eller köper dem själva.
Sen drog vi till donken för att köpa lite mat och sen körde vi till Hööks o åt den där i bilen. Mycket gott med mat. Sen in till Hööks, köpte 3 par vantar, sådan jag redan har fast då hela, sen ett par reflexvantar, vattentäta hoppas ja på och sen ett par i fuskläder och en liten hästreflex i rosa.

Ikväll blir de mat och film nere hos Sanna, tar nog gummistövlarna dit ner för vägen ser ut som en lervälling där. Det blir nog mycket bra de.

Sen har även Louise åkt, hon åkte när vi var i Västerås. Vi hade egentligen velat fika med henne men de hann vi inte med. Så nu e de tomt igen, eller just nu bor det två tjejer som heter Ebba och Emma här, Ebba ska hjälpa Sanna i helgen och är 17år medan Emma en liten tjej som ville sova över här typ. Men sen på måndag blir de bara jag igen, gud hur ska ja klara av de tro...

Ne nu ska ja ut o hämta min muffins + lite små kakor, börjar bli hungrig, sen måste ja hänga upp tvätten - kört alla ridkläder nu o så. De va riktigt skitet asså så på måndag blir de rena o fina kläder igen som kommer va lika sketna på kvällen typ.

Ha de så bra alla ni där ute!!!

Skriv gärna en kommentar också - då blir jag extra glad:D

Pussar och Kramar

Onsdagen var ett kaos!

Ja gårdagen blev inte riktigt som planerat. Sjuka hästar vilket gjorde att vi fick ta tempen på alla 30 hästar innan de skulle fodras. Sen skulle de gå i nya hagar så hö/ hösilage ut till dem och fylla på vatten. Sen flöt dagen på som vanligt, vi hann med de mesta som skura vattenkoppar/krubbor, fylla på vatten i utestallet + shettishagen, mocka, sopa, gå emd Lorden 10minx2 + ordentlig rykt på han.

Sen började lektionerna och jag o Louise skulle hålla första lektionens teorilektion - hästens delar. De gick nog bra även om vi tittade i boken mestadels så förstod eleverna och vissa kunde mer än andra. Men de gick bra tyckte vi och de tyckte även en tjej som heter Maja.

Sen plötsligt hände något mycket allvarligt, en tjej blev biten av Robin, en sur häst som bits o sparkas. Jag bara fort under med kallt vatten och när ja stod där med henne vid kranen och såg att halva tummnageln + allt som va bakom nageln, alltså köttet var borta, ja bara; måste ha bomull nu!!! Så vi fort in i klubbstugan och som tur va hade en mamma till ett annat barn kommit så hon hjälpte mig med att hitta vattenlösning o lindor o sånt. Sen satt hon den lilla tjejen med sitt huvud i mit knä o stor grät o ja tröstade henne så gått ja kunde o sen fick vi gå o spola rent såret, och som tur va blödde det inte lika mycket.  Vi lindade om och efter en stund kom hennes pappa som körde henne till akuten. Det kändes som allt hände så långsamt, men de hände kanske bara på 10-15 min. Äckligt var det men de kopplade ja bort, de var bara att få det lindad o omplåstrat o trösta henne som fanns i mitt huvud.
Fick reda att hon hade haft vantar på sig och i vanten låg resten av tumnageln med allt bakom, jätte äckligt men om vi hade vetat de kanske de hade gått att sy på den igen. Men man vet ju aldrig.

Sen gick ja ut i stallet igen och louise komentar var då: Du e likblek i ansiktiet!!! Ja bara okej jaja, typ. Så efter de gjorde vi inte så mycket. Sen vid kvart i åtta skulle jag rida på e häst som heter Comet. Stor tycker ja men han e rätt liten ändå. Lektionen gick sådär, han var rätt svår tyckte jag att forma o allt. I nedsittningen skumpade ja mest runt men i galoppen gick det bra tyckte jag.

Idag torsdag har de känts skit igen. De e därför ja måste skriva av mig lite vad som hänt för att få mitt huvud på andra tankar. Måndagar o torsdagar e skit, har ingen motivering alls till att jobba, mockade idag hos shettisarna själv och de tyckte ja va lite små kul för ja ville verkligen att de skulle se bra ut. Men resten har känts dåligt. Känner på ett sätt att ja inte kan skriva av mig allt här heller. Vill men de går inte, vet ju inte vilka som läser denna bloggen och så.

Men nu ska ja avrunda mig, börjar om en kvart igen...orkar inte egentligen mer men måste väl.

kram på er ni som orkade läsa allt